hits

mars 2015

Supercleanse, instagramkonkurranse

Fredag forrige uke var jeg ferdig med min 5 dagers supercleanse, men jeg skal innrømme at jeg fikk litt blod på tann og fortsatte et par dager ekstra. I helgen har jeg erstattet 2 av måltidene med en supersmoothie, og spist "normal" mat på ettermiddagen. Jeg ville rett og slett ikke gi helt slipp på den fantastiske energien denne detoxen gir. Jeg har ikke vært sulten en eneste gang, samt at jeg faktisk har sovet mye bedre denne uken! En hyggelig "bivirkning" i en stressende hverdag.

Jeg har spist mye supermat og raw food i mange år, men innholdet i smoothiene i denne cleansen var litt annerledes en jeg var vant til fra før. Jeg har rett og slett lært å lage litt "tyngre" og kraftigere smoothies, noe som holder meg mett mye lengre. 



Jeg anbefaler alle som føler at de trenger en fresh start på våren å teste ut Supernatures supercleanse, uansett om man vil ned et par kilo i vekt, eller bare gi kroppen en skikkelig vårrengjøring.

Bli også med i Supernatures instagramkonkurranse og vinn lekre premier! 


Klem Silje:)

(Dette innlegget er delvis sponset)

 


Husk å følge meg på: 

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Supercleanse DAG 3

Nå er jeg over halvveis i den 5 dager lange detoxen til Supernature. Jeg er virkelig positivt overrasket, og jeg hverken har vært sliten eller sulten hittil. Man spiser/drikker faktisk ganske mye på denne supercleansen, da posjonene er store, med mye næring. Under kan du lese om hva jeg har spist på dag 3 under supercleansen. For en total oversikt over supercleansen, sjekk ut alle oppskriftene her.

DAG 3: 



Mange har spurt meg om hvilke typer supermat tilskudd jeg bruker i de 4 daglige smoothiene jeg drikker under denne cleansen. Jeg tilsetter den supermaten som John Opsahl anbefaler da dette vil gi denne kuren det perfekte næringsinnholdet. (Les om alle produktene her).




Om du ønsker å gjennomføre en 5 dagers Supernature supercleanse, les om hele gjennomførelsen og få tilgang til ALLE oppskriftene her. 

 

Klem Silje:)

(Dette innlegget er delvis sponset)

 


Husk å følge meg på: 

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

THE SPRING SUPERCLEANSE

Endelig har våren kommet, å hva er da bedre enn å starte vårsesongen med en skikkelig detox?

Supercleanse er en enkel, men effektiv måte å hjelpe kroppen til god helse. I praksis er det en grønn start hvor man spiser ekstra mye grønnsaker og supermat over en periode. Man kutter ut alle meieriprodukter, korn, kjøtt og annet prosessert mat. 

Jeg skal følge Supernatures supercleanse i 5 dager, som forhåpentligvis vil gi kroppen en skikkelig boost! Etter en lang høst og vinter med flere forkjølelser og en uhyggelig influensa har satt sitt preg på kroppen og immunforsvaret, så jeg ønsker all ny overskudd og glød hjertelig velkommen:) 

Dagens frokost og lunchsmoothie, med masse supermat på toppen:)

Jeg har nå gjennomført dag 1 av Supercleansen, og føler meg faktisk både mer energisk og lettere i kroppen allerede. Så dette lover godt for de neste dagene!  Alle oppskriftene finnes her. 

Under kan dere lese om matplanen for dag 1 av 5.


 

Om du ønsker å gjennomføre en 5 dagers Supernature supercleanse, les om hele gjennomførelsen og få tilgang til ALLE oppskriftene her.

 

Klem Silje:)

(Dette innlegget er delvis sponset)

 


Husk å følge meg på: 

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Hva er fregner?

Mange lurer på hva fregner egentlig er, da ingen er født med fregner. Enkelt fortalt er fregner et arvelig anlegg som har med hudens pigmentinnhold å gjøre. De skyldes opphopninger av pigmenter i overhuden. 


Fregner vil aldri forsvinne permanent, men har en tendens til å bli svakere / usynlige om vinteren, særlig i land som Norge, der eksponering til sollys varierer mellom sommer- og vinterhalvåret. De som har arveanlegg for fregner får ofte flere fregner ved eksponering til sollys og solarium. Fregner finnes kun på soleksponert hud, og som tidligere nevnt er ingen født med fregner. De fleste får fregner fra ca 3 års alder, når man utsettes for mye UV-stråling (naturlig lys/sollys), og man arver ofte tendensen til å få fregner fra mor eller far.


For å unngå at fregner blir mørkere bør man bruke høy solfaktor når man utsettes for mye sollys. Fregner er ikke skadelige eller assosiert med kreft, men hudtyper som ofte får fregner er ofte lyse og er derfor mer lysømfintlige mot UV-stråler. Det vil si at en lys hud med fregner er mer utsatt for hudkredt. Å bruke en høy solfaktor vil dermed beskytte huden godt, og man kan dermed unngå for mye skadelige UV-ståler.


Også mørkere hudtyper kan få fregner, og man bør også da beskytte huden godt med høy solfaktor for å unngå bl.a. at frengene blir mørkere og flere.


Fregner kan oppstå på hele kroppen hvor huden har blitt eksponert for UV-stråler.

Jeg syns fregner er veldig vakkert, men noen ønsker å redusere synligheten av fregnene sine. Det finnes ulike måter å lysne eller "fjerne" fregner på, da fregnene hos noen kan bli svært mange eller mørke. Mest populært brukes reseptbelagte kremer for å redusere fregner, men man må da følges tett opp av lege eller helsepersonell med godkjenning til medisinske behandlinger av hud. Disse kremene vil ikke permanent fjerne fregnene, men kan lysne eller usyliggjøre fregnene. Ved soleksponering vil fregnene komme tilbake som før. Noen behandler også fregner med ulike kjemiske peelinger og laser, men alle typer behandling av fregner skal utøves med stor forsiktighet for å unngå skade på huden. Det er veldig viktig å kun oppsøke helsepersonell med godkjenning til denne type behandling om man skulle ønske å få behandlet fregner.

 

Klem Silje:)

(Bilder lånt fra pintrest)


Husk å følge meg på: 

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

  Instagram: @siljeaustnes

 

Hjemmelagde økologiske "bars"

Jeg elsker å lage hjemmelagede "bars" til å ha med på jobb eller til snacks. I tillegg er de perfekt for litt sunn energi gjennom dagen eller etter trening. Disse barene er laget av mandler og dadler, er helt økologiske, og er supergode!

Til ca 20 stk trenger du:

200 g økologiske mandler

150 gøkologiske  hasselnøtter

50 g økologiske valnøtter

10 tørkede økologiske dadler

1 økologisk egg 

(Pynt: 1/2 dl hakkede mandler)

 

Kvern nøttene i foodprossessor til en melblanding. Kvern så dadlene sammen med egget. Kna ingrediensene sammen til en fast deig og rull til en lang pølse. Del i passelig store bars og pynt med de hakkede mandlene.

Sett de i den formvarmede ovnen på 175 grader i ca 15 min.



Spis de rykende varme fra ovnene, eller oppbevar de i lufttette bokser i kjøleskap eller fryser til du har lyst på noe godt:)

Oppskriften er basert på Små Nøttekaker fra boken til Ulrika Davidsson. 


Klem Silje:)

 

Husk å følge meg på: 

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

 Instagram: @siljeaustnes